Съветът за електронни медии (СЕМ) установи, че не му стигат

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) установи, че не му стигат
Коментари Харесай

СЕМ иска да му бъдат отпуснати 653 000 лв.

Съветът за електронни медии (СЕМ) откри, че не му стигат 579 000 лева за прехрана на личния състав. До момента на Съвет за електронни медии са отпуснати 56 500 лева,  предопределени за заплати на членовете на съвета. Съветът обаче има желание да внесе иск за разпределяне на още 653 000 лева в актуализираната бюджетна прогноза за 2024 - 2025 година, стана ясно на съвещанието му през днешния ден. 

Съвет за електронни медии регистрира и огромната тежест на таксите, които БНР дължи към Столичната община за локални налози от 2018 година Според Европейската комисия публичните медии и регулатори не би трябвало да страдат от недофинансиране, а точно това е един от главните им проблеми.

Недостиг от близо 7,5 млн. лева за 2023 година се откроява и в проектобюджета на Българска национална телевизия. Още липса на средства в размер от 9 млн. лева се чака да има за 2024 година

Съветът реши да провежда диалог за медийната просветеност и цифровата подготвеност, защото от това зависи директната отбрана на детската публика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР