Съветът за електронни медии (СЕМ) не успя да избере от

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) не успя да избере от
Коментари Харесай

СЕМ не успя да избере свой нов председател от първия път

Съветът за електронни медии (СЕМ) не съумя да избере от първия път собствен ръководител. За позицията бяха препоръчани Габриела Наплатанова и Симона Велева, само че нито една от двете кандидатури не събра нужното квалифицирано болшинство от четири гласа. Членовете на регулаторния орган ще създадат втори опит да гласоподават нов ръководител след няколко минути.

Мандатът на досегашния ръководител Соня Момчилова изтича тази неделя. Момчилова беше определена за управителната позиция два следващи мандата.

Самата тя предложи неин правоприемник да бъде Габриела Наплатанова (и двете са от квотата на президента Румен Радев), като аргументира номинацията си с това, че " Съвет за електронни медии би трябвало да се оглавява от медиен човек ", а Наплатанова е " задоволително известна, задоволително харесвана освен от колегията, само че и от феновете, и от потребителите на обществена информация ".

Предложението ѝ обаче не събра нужната поддръжка, защото останалите трима членове на регулаторния орган гласоподаваха с " въздържал се ". Съгласно закона за радиото и малкия екран, ръководителят се избира от членовете на регулатора с болшинство от две трети от гласовете.

Втората номинация за ръководител на Съвет за електронни медии е за юристката Симона Велева (от квотата на " Продължаваме промяната " ). Тя беше направена от Пролет Велкова (от квотата на " Демократична България " ), която в аргументацията си подчертава върху това, че Велева " изповядва демократични възгледи и убеждения " и съгласно нея те са извънредно значими за обстановката през днешния ден.

Кандидатурата на Велева събра единствено два гласа " за ", Наплатанова и Галина Георгиева гласоподаваха с " въздържал се ", а Момчилова беше " срещу ".

Очаквайте детайлности!
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР