Съветът за електронни медии (СЕМ) не намери нарушения при избора

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) не намери нарушения при избора
Коментари Харесай

Кошлуков е оправдан от СЕМ

Съветът за електронни медии (СЕМ) не откри нарушавания при избора на Емил Кошлуков за общоприет шеф на Българската национална телевизия (БНТ). Позицията на медийния регулатор пристигна в петък - ден откакто ръководителят на комисията по просвета Тошко Йорданов (ИТН) прикани регулатора да уволни прибързано Кошлуков поради евентуална машинация, написа

В елементи, Йорданов се усъмни дали Кошлуков фактически е бил програмен шеф в партийната телевизия на " Атака " ( " Алфа " ), преди първото си кандидатстване за общоприет шеф на Българска национална телевизия. Оказа се, че депутатът от Има Такъв Народ е изискал и получил данни от Национална агенция за приходите, от които ставало ясно, че Кошлуков е записал контракта си за тв " Алфа " в деня, когато я е напуснал, а не както е по закон до 3 дни от назначението. Това му даде мотив да се обърне към Съвет за електронни медии с привив - " Хубаво е помислите дали не е редно Емил Кошлуков да бъде уволнен предварително ".

В петък обаче регулаторът уточни, че откакто се срещнал с предоставените документи, “не открива обстоятелства, които да сочат противоречие на определения през 2019 година общоприет шеф на Българска национална телевизия с условията на закона ”.

Оттам прибавят, че " твърдените от Комисията по просвета и медии “нередности ” са отвън пълномощията на Съвет за електронни медии, който не може да проверява истинността на показани публични документи ", прибавя регулаторът.

От Съвет за електронни медии прибавят, че макар че представителите на регулатора са били категорично поканени да участват на съвещанието на комисията в четвъртък, те не са могли да изразят позиция, тъй като им е отказана опция да изразят мнение по поставените въпроси.

В момента комисията на Йорданов е задействала процедура за замяна на двама членове на Съвет за електронни медии, излъчени от Народното събрание.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР