Съветът за електронни медии прие единодушно оставката Ивелина Димитрова, който

...
Съветът за електронни медии прие единодушно оставката Ивелина Димитрова, който
Коментари Харесай

СЕМ прие единодушно оставката на Ивелина Димитрова

Съветът за електронни медии одобри единомислещо оставката Ивелина Димитрова, който през вчерашния ден разгласи, че напуща медииния регулатор по свое решение. След днешното съвещание Димитрова съобщи, че решениета й не е политическо и не е авансово планувано, предава БНР. Тя уточни като причина проблемите в медиината среда: " Доста от въпросите и проблемите на медийната среда, в частност и публичните малките екрани - към тяхната задача, към тяхното финансиране. Мониторингът, който направи Съвет за електронни медии за предизборната акция, визираше доста проблеми. Искаше ми се един по-продължителен разговор, с по-широко професионално присъединяване ".

Председателят на Съвет за електронни медии Бетина Жотева разгласи, че не приема претекстовете на Ивелина Димитрова, с които тя подлага на критика работата на регулатора:

Не съм съгласна с времето, в което тя подава оставка, доста е с напрежение, предизборно, имаме извънредно доста работа сега. Но разбирам, че за нея моментът, в който тя би трябвало да си тръгне, е пристигнал

Ивелина Димитрова, която беше от квотата на президента Румен Радев, ще извършва функционалностите си, до момента в който президентът назначи нов собствен представител в Съвет за електронни медии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР