Съветът за електронни медии обяви процедура за избор на генерален

...
Съветът за електронни медии обяви процедура за избор на генерален
Коментари Харесай

СЕМ откри процедура за избор на генерален директор на БНТ

Съветът за електронни медии разгласи процедура за избор на общоприет шеф на Българската национална телевизия. Тригодишният мандат на настоящия началник на публичната медия Емил Кошлуков изтича на 10 юли.

От през вчерашния ден до 27 май може да се кандидатства за поста. В период до 15 юни медийният регулатор би трябвало да заяви кои от кандидатствалите са класирани за същинската част на конкуренцията. Изслушването на позволените претенденти ще е на 27 юни, а изборът на идващия началник на Българска национална телевизия Съвет за електронни медии ще направи два дни по-късно.

Решението за изборните правила е признато с 4 гласа " за ", а Розита Еленова, която е с изминал мандат, се е въздържала.

Трима от членовете на Съвет за електронни медии са с изминал мандат. Вчера депутатите избраха новото попълнение в регулаторния орган. Това са Симона Велева - правист, препоръчана от " Продължаваме промяната ", и Пролет Велкова - радиоводеща, номинирана от " Демократична Блъгария ". Третият претендент Тодор Беленски - публицист, повдигнат от " Възраждане ", не получи нужния брой гласове.

Изтече мандатът и на някогашния ръководител Бетина Жотева, която е от квотата на президента. Заместникът й би трябвало да бъде посочен от президента Румен Радев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР