Съветът за електронни медии намира за недопустими оценките и внушенията,

...
Съветът за електронни медии намира за недопустими оценките и внушенията,
Коментари Харесай

СЕМ: Недопустими са оценките и внушенията, направени от министър-председателя Николай Денков

Съветът за електронни медии намира за неприемливи оценките и внушенията, направени от министър-председателя по адрес на Съвет за електронни медии. Това написа в позиция на регулатора във връзка на мненията на акад. Николай Денков. Вчера той съобщи, че " има доста сериозна дезинформация в общественото пространство, с измислени изказвания и тълкования ". По думите му, че " Съветът за електронни медии (СЕМ) явно не си прави работата ".

" Изразеното по време на двумесечния доклад под формата на изявление демонстрира непознаване на пълномощията на органа, избрани в Закона за радиото и телевизията; неведение по повод активността на кои лица е способен СЕМ; недоумение, че професионалните стандарти за журналистическа активност, залегнали в Етичния кодекс на българските медии, се съблюдават от Етичната комисия (саморегулаторен орган) към Фондация „ Национален съвет за журналистическа нравственос “, декларират от Съвет за електронни медии.

По думите им " представителите на изпълнителната власт, а и на законодателната, би било добре да се съобразят с констатациите и рекомендациите във всеки един от отчетите на Европейската комисия по върховенството на правото, като поправят личното си държание във връзка с независимостта на медийния регулатор и на всички медии в страната. "

Съветът за електронни медии обръща внимание, че за миналата година е осъществил над 24 000 часа мониторинг на телевизионни и радиопрограми. В рамките на пълномощията си е провел и осем фокусирани наблюдения по тематиката за войната в Украйна, които включват и проучват казуса с дезинформацията.

От Съвет за електронни медии прецизират, че позицията не е подкрепена от Пролет Велкова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР