Съветът за електронни медии е изпратил доклад за извършено тримесечно

...
Съветът за електронни медии е изпратил доклад за извършено тримесечно
Коментари Харесай

СЕМ: В предаването на Волгин по БНР има пропаганда

Съветът за електронни медии е изпратил отчет за осъществено тримесечно наблюдаване на предаването " Политически неточно " до генералния шеф на Българското национално радио Милен Митев, заяви публичното радио.

Мониторингът на " Политически неточно " е юридически в интервала 5 ноември 2022 - 29 януари 2023 година, като обгръща общо 22 излъчвания в събота и неделя.

От Съвет за електронни медии са стигнали до следните изводи:

" Наблюдението записва тематики, по които натежава сериозната позиция, която води до избрани настройки и убеждения в една посока. Това са въпросите с неприемането на еврото, задкулисието в политиката и моралът на политическите субекти в страната ни, въпросът за надзор над основния прокурор и правосъдната промяна, затварянето на въглищните централи, абсурдът " Nexo ", както и тематиката за свободата на словото в медиите. Еднопосочността в разгръщането на мненията по тези тематики основава чувство за пропагандни внушения. В същото време съществува вероятността и тези тематики, сходно на горецитирани, да са развити в идващ интервал ".

Мониторингът обгръща тримесечен интервал от 5 ноември 2022 до 29 януари 2023 година.

С пет гласа " за " Съвет за електронни медии одобри и отчет за едномесечно наблюдаване на предаването " 12+3 ":

" Наблюдението демонстрира съществуване на разнообразни гледни точки по множеството от препоръчаните политически и стопански тематики в предаването. Присъстват политически лица, представители на третия бранш и цивилен организации, има мощно наличие на специалисти в разнообразни области, които оферират на слушателите палитра от отзиви, прогнози и разбори. Изключение вършат няколко тематики, по които са показани единствено единични отзиви по значими политически и стопански проблеми ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР