Съветът по прилагане на актуализираната стратегия за продължаване на реформата

...
Съветът по прилагане на актуализираната стратегия за продължаване на реформата
Коментари Харесай

Съветът за съдебна реформа проведе заседание

Съветът по използване на обновената тактика за продължение на промяната в правосъдната система организира работно съвещание.

В съвета, управляван от министъра на правораздаването, влизат представители на Министерство на вътрешните работи, Министерство на финансите, на Висш съдебен съвет, двете висши съдилища – Върховен касационен съд и Върховен административен съд, прокуратурата, Инспектората към Висш съдебен съвет, Националния институт по правораздаването, Висшия адвокатски съвет, професионалните организации на магистратите, неправителствени организации. 

Сред обсъжданите тематики бяха значими законопроекти – за промени в Закона за правосъдната власт, свързани със правосъдните заседатели и новият Закон за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности, който към този момент обществено бе показан от министър Крум Зарков.

Министърът сложи въпроса за нуждата от разработване на нов стратегически документ, обвързван със правосъдната промяна. И акцентира: „ Продължаването на Механизма за съдействие и оценка при действието на общия европейски Механизъм за върховенството на правото се отразява извънредно отрицателно на България “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР