Съветът по изкуствата в Англия обяви официално, че отпуска общо

...
Съветът по изкуствата в Англия обяви официално, че отпуска общо
Коментари Харесай

Англия спасява културата си със 160 млн. лири - slava.bg

Съветът по изкуствата в Англия разгласи публично, че отпуска общо 160 милиона лири като част от пакета незабавни ограничения, с които да подкрепи актьори и културни организации в ситуацията на световна пандемия.

Финансовите фондове, в които ще бъдат разпределени средствата ще могат да се употребяват от културни организации, създатели на свободна процедура и всички актьори, с цел да не банкрутират до момента в който зали, клубове, театри и салони са затворени, а всички концерти, фестивали и представления – анулирани.

Парите ще бъдат разпределени в три посоки. 20 милиона лири ще отидат за заетите в изобретателния бранш и хората на свободна процедура. Най-голямата част – 90 милиона ще бъдат разпределени сред 828 организации в „ националното портфолио “, в това число Националния спектакъл и други по-малки пътуващи театри. Останалите 50 милиона лири ще отидат при тези организации, които не са част от портфолиото.

Средствата ще бъдат набавени от запаса на Съвета по изкуствата и от прекъсването на финансирането на план на тамошната Национална лотария. В изказването си ръководителят на Съвета – сър Никълъс Серота сподели:

"Никой от нас не може да се надява да устои на тази стихия самичък само че работейки дружно и в партньорство можем да излезем по-силни, с общи хрумвания, нови направления на работа и нови партньорства на локално, национално и даже световно равнище “.

От Съвета по изкуствата прибавят, че техен номер едно приоритет сега е да създадат всичко допустимо, с цел да оказват помощ на всеки актьор самостоятелно, както и на културните организации, да се закрепят на повърхността. „ Ще бъде мъчно, само че ние имаме потребност от всички тях във допустимо най-хубавата им форма, да употребяват творчеството си, с цел да оказват помощ на хората по села, дребни и огромни градове в цяла Англия сега, в който обществото стартира процеса по възобновяване от този ужасяващ вирус “, показа изпълнителният шеф на организацията Дарън Хенли.

„ В това страховито време за всички ни, когато всеки се е дистанцирал от останалите в личния си дом и живот, имам вяра че ролята на изкуството ще е от сериозна значимост, с цел да ни помогне още веднъж да се съберем дружно ".

Източник: Monitor

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР