Съветът на федерацията на Русия одобри Закона за данъка върху

...
Съветът на федерацията на Русия одобри Закона за данъка върху
Коментари Харесай

Официално: Крупните руски фирми ще плащат еднократен данък върху свръхпечалбата

Съветът на федерацията на Русия утвърди Закона за налога върху свръхпечалбите на крупния бизнес, заяви " Комерсант ". Документът по-конкретно планува еднократен налог от компании, чиито облаги за 2021 година и 2022 година надвишават 1 милиард рубли (около 130 000 $ по настящия курс). Законът е признат за увеличение на приходите на федералния бюджет.

Данъчната ставка е избрана на 10% от свръхпечалбата. Ставката може да бъде понижена на 5%, в случай че съответната компания заплати налога си през 2023 година. Според закона данъчните заплащания би трябвало да бъдат направени от компаниите до 28 януари 2024 година. Законът ще влезе в действие от 1 януари 2024 година.

Прилагането на закона, съгласно проектите на съветското държавно управление, би трябвало да притегли 300 милиарда рубли (около 4 милиарда долара) във федералния бюджет, които след това да бъдат инасочени за поддръжка на обществената сфера. На 21 юли законът беше утвърден на трето четене от депутатите в Държавната дума.

По време на разискванията беше утвърден лист с организации и компании, които няма да заплащат налог върху свръхпечалбата, даже да имат такава. Между тези компании са: такива от петролния и газовия бранш, бизнесмени които не са изплащали дивиденти, проблематични финансови институции, както и предприятията които са вложили интензивно, някои аграрни производители и други
 Заради бюджетния недостиг: В Русия разискват еднократен налог на крупния бизнес
Заради бюджетния недостиг: В Русия разискват еднократен налог на крупния бизнес

Предвижда се данъкът да бъде " непринуден "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР