Съветът на Европейския съюз се споразумя с Европейския парламент за

...
Съветът на Европейския съюз се споразумя с Европейския парламент за
Коментари Харесай

Схемата на ЕС роуминг като у дома ще действа до 2032 г.

Съветът на Европейския съюз се споразумя с Европейския парламент за удължение на схемата " роуминг като вкъщи " до 2032 година , съобщи Euronews.

Регламентът е в действие от 2017 година насам. Той разрешава на жителите на Европейски Съюз да се обаждат, да изпращат текстови известия и да употребяват мобилни данни при пътувания в Европейски Съюз, без спомагателни разноски и със същото качество, с което се употребяват вкъщи.

" Новият правилник ще удължи до 2032 година периода на деяние на съществуващата система, при която жителите не могат да бъдат таксувани в допълнение за диалози или мобилни данни, употребявани по време на пътешестване в границите на Европейски Съюз, и ще донесе и нови преимущества " , показва се в изказване на Европейската комисия.
 Без такси за роуминг сред страните от Западните Балкани
Без такси за роуминг сред страните от Западните Балкани

Новината заяви българският еврокомисар Мария Габриел

С измененията, които ще влязат в действие на 1 юли 2022 година, ще се вкара да вземем за пример 5G покритие на всички места, където е допустимо, за хората, които нормално имат 5G услуги вкъщи, допълват от Европейска комисия.

Операторите също по този начин ще са задължени да осведомят потребителите за спомагателни такси при позвънявания към номера за услуги, бюра за помощ или застрахователни компании.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР