Съветът на Европейския съюз съобщи, че удължава икономическите санкции срещу

...
Съветът на Европейския съюз съобщи, че удължава икономическите санкции срещу
Коментари Харесай

ЕС изненада Кремъл с удължаване на санкциите срещу Русия

Съветът на Европейския съюз заяви, че удължава икономическите наказания против Русия за още шест месеца поради нападението, осъществено против Украйна. В друго решение, Съветът на Европейски Съюз актуализира листата на руснаците, обект на наказания, заради тяхната отговорност за нарушение на човешките права.

Икономическите наказания на Европейски Съюз против Москва са в действие от 2014 година, след анексирането на Крим. Те бяха разширени след февруари 2022 година, когато Русия стартира по този начин наречената „ огромна военна интервенция, и към този момент обгръщат търговията, финансите, технологиите и стоките с двойна приложимост, производството, транспортите и първокласните артикули.

Санкциите включват възбрана за импорт или транспорт на недопечен нефт по море и избрани петролни произведения от Русия към Европейски Съюз, лишаване на достъпа на множеството съветски банки до интернационалната разплащателна система SWIFT и преустановяване на излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл медии, разпространители на дезинформация, се отбелязва в известието.

С второто решение към листата на включените в Глобалния режим на Европейски Съюз за наказания за нарушение на правата на индивида съветски жители са добавени четирима руснаци и една съветска организация. Три от новите имена в листата са на представители на съветската правосъдна система, виновни в това число за случайни арестувания, включително и във връзка със случая на опозиционера Владимир Кара-Мурза. В листата попада съветската Лига за безвреден интернет, която оказва помощ на държавното управление в Путин да постанова цензура. Към него е добавено още името на Екатерина Мизулина, началник на тази организация, която е виновна за съществени злоупотреби и жестоко нарушение на свободата на мнението и изразяването, се добавя в известието.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР