Съветът на Европейския съюз постигна в четвъртък споразумение с Европейския

...
Съветът на Европейския съюз постигна в четвъртък споразумение с Европейския
Коментари Харесай

Удължиха срока на схемата роуминг като у дома, вижте доког...

Съветът на Европейския съюз реализира в четвъртък съглашение с Европейския парламент за удължение на по този начин наречената скица " роуминг като вкъщи " до 2032 година.

Споразумението ще разреши на жителите на Европейски Съюз да продължат да реализират диалози, да изпращат текстови известия и да сърфират в интернет мрежата, до момента в който пътуват в други страни от Европейски Съюз, без това да изисква спомагателни такси. Първоначалната роуминг скица трябваше да изтече на 20 юли 2022 година

" Ревизираният правилник включва ограничения за обезпечаване на положително преживяване на клиентите във връзка с качеството на услугата и достъпа до незабавни услуги, в това число за хора със специфични потребности. Този правилник усилва прозрачността за услугите, които могат да са обект на спомагателни разноски, и също по този начин ще защищити клиентите от разтърсвания в сметките вследствие на несъзнателен роуминг в несухоземни мобилни мрежи, когато сте на да вземем за пример на фериботи или в самолети ", съобщи Съветът на Европейски Съюз, представен от БНР.

Преразгледаният правилник за роуминг поправя оптималните цени на едро, с цел да подсигурява, че даването на роуминг услуги на дребно на вътрешни цени е стабилно за операторите в целия Европейски Съюз.

Европейската комисия ще следи обстановката и, в случай че е подходящо, ще показа ново законодателно предложение за контролиране на горните граници на цените на едро и вероятно други аспекти на роуминг пазара.

След въвеждането на разпоредбите за " роуминг като вкъщи ", към 170 милиона души са се възползвали от преимуществата да поддържат връзка по време на пътуванията си из Европа, като заплащат същите цени както вкъщи. Системата работи в цялото Европейско икономическо пространство, което включва всички 27 страни от Европейски Съюз, както и Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Политиката беше доста сполучлива, като да вземем за пример потреблението на роуминг на данни се усили 17 пъти през лятото на 2019 година спрямо лятото преди премахването на таксите за роуминг.
Свързани вести По-евтин роуминг от през днешния ден сред страните от Западните Балкани Нови цени за роуминг в Европа
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР