Съветът на Европейския съюз одобри седмия пакет от санкции на

...
Съветът на Европейския съюз одобри седмия пакет от санкции на
Коментари Харесай

ЕС утвърди 7-ми пакет от санкции срещу Русия, има изненади

Съветът на Европейския съюз утвърди седмия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, включващ отчасти ембарго върху съветското злато, регистриране в санкционния лист на 55 физически и юридически лица, разширение на листата на стоките с двойна приложимост, неразрешени за експорт за Русия, написа ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен в " Туитър ". Със същото решение всички съществуващи наказания против Руската федерация бяха удължени до края на януари 2023 година

Според европейски източници и медии седмият пакет от наказания, станал прочут като " пакет шест и половина " включва възбрана за закупуване на злато от Русия под формата на полуфабрикати и кюлчета, като възбраната ще важи и за бижута. Редица категории също ще бъдат добавени към листата на артикули и технологии с двойна приложимост, доставката на които в Русия ще бъде неразрешена. С пакета се затварят някои малки врати за заобикаляне на глобите.
В черния лист на Европейски Съюз ще бъдат включени още 48 лица и седем организации, в това число редица съветски публични лица и предприемачи, както и мотоклубът " Нощни вълци " и неговият водач Александър Залдастанов (Хирурга). Сред имената на попадналите под наказания се виждат тези на кмета на Москва Сергей Собянин и актьорите Сергей Безруков и Владимир Машков.

Санкциите включват и спомагателни уточнения по отношение на рестриктивните мерки върху финансовите действия на Русия и нейните компании.

Припомняме, че шестият пакет наказания включваше ембарго против съветския нефт. Засега не се чакат ограничавания против съветския природен газ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР