Съветът на Европейския съюз одобри правила за намаляване на потреблението

...
Съветът на Европейския съюз одобри правила за намаляване на потреблението
Коментари Харесай

ЕС договори намаляване на потреблението на енергия с 11,7% до 2030 г.

Съветът на Европейския съюз утвърди правила за понижаване на потреблението на сила с 11,7% до 2030 година Преди войната в Украйна Европейски Съюз планираше да ограничи потреблението с 9%. Съветът утвърди също по този начин годишната цел за икономии на сила последователно да се усилва от 2024 година до 2030 година: от 1,49% на 1,9%.


От известието излиза наяве, че крайният предел на потреблението е избран на 763 млн. тона нефтен еквивалент за членовете на Европейски Съюз и 993 млн. тона за първично ползване. Ограничението на крайното ползване ще бъде обвързващо, а ограничаването на първичното ползване ще бъде ориентировъчно.

Предвижда се делът на всяка страна от Европейски Съюз в икономиите на енергийно ползване да се пресмята по специфични формули. Те ще регистрират енергийната активност, Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, равнището на развиване на възобновимите енергийни източници и капацитета за икономисване на сила. Отклонението от изчисленията е възможно до 2,5%.

Правилата са избрани в границите на пакета " Fit for 55 " на Европейски Съюз - стратегия, предопределена да понижи излъчванията на парникови газове с 55% до 2030 година и да реализира индиферентност във връзка с климата до 2050 година Тя включва преход към възобновими енергийни източници и понижаване на излъчванията във всички браншове на стопанската система. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР