Съветът на Европейския съюз и Европейският парламент постигнаха временно споразумение

...
Съветът на Европейския съюз и Европейският парламент постигнаха временно споразумение
Коментари Харесай

Без продукти, произведени с принудителен труд, на пазара в ЕС

Съветът на Европейския съюз и Европейският парламент реализираха краткотрайно съглашение за възбрана на вноса на артикули, създадени с насилствен труд, на единния европейски пазар, оповестява " Ройтерс ".

То обяснява другите отговорности на Европейската комисия и на страните членки при установяването на фирмите, експлоатиращи наложително служащи, и при възбраната на техни артикули.

Споразумението има за цел да разбие бизнес модела на тези компании, съобщи министърът на стопанската система и труда на Белгия Пиер-Ив Дерман.
 Близо 27,6 милиона души по света са жертва на насилствен труд
Близо 27,6 милиона души по света са жертва на насилствен труд

Европейска комисия предложи да се забранят продуктите, създадени с насилствен труд

" С този правилник желаеме да сме сигурни, че няма място за техните артикули на нашия обединен пазар, без значение дали са създадени в Европа, или в чужбина ", акцентира той. В момента Белгия е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

Забраните ще се ползват както за артикули, създадени отвън Европейски Съюз посредством насилствен труд, по този начин и за артикули, създадени в Съюза с елементи, създадени в чужбина посредством насилствен труд.

За да влезе в действие, краткотрайното съглашение би трябвало да бъде публично утвърдено от Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР