Съветът на ЕС утвърди днес незадължителен списък на сигурните чужди

...
Съветът на ЕС утвърди днес незадължителен списък на сигурните чужди
Коментари Харесай

Границите на ЕС остават затворени за пътници от САЩ и Русия

Съветът на Европейски Съюз утвърди през днешния ден доброволен лист на " сигурните " непознати страни, чиито жители ще могат да бъдат допускани от на следващия ден през външните европейски граници. В листата не попадат страни като Съединени американски щати и Русия, в които разпространяването на ковид е доста високо.

В листата, който ще бъде обновявян на две седмици, към този момент са включени Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Черна гора, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Сърбия, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Китай. Облекченията ще засягат и жителите на Андора, Монако, Сан Марино, Ватикана, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария.

Ако бъде приложена, тази рекомендация ще визира пътуванията до Европейски Съюз по несъществени мотиви.

В известие на Съвета на Европейски Съюз се отбелязва, че индикаторите, по които се преценя кои страни да попаднат в листата, са главно свързани с епидемиологичната конюнктура на място, само че също и с икономическите и публичните последствия от удължение на рестриктивните мерки.

За да попадне в този лист, дадена страна следва да оповестява за брой на новозаболелите на 100 хиляди души население за предходните две седмици, подобен или по-нисък от междинния брой в Европейски Съюз от средата на юни. В тези непознати страни следва да се регистрира дълготраен спад на новите случаи на заболяване, да се правят проучвания и следене, да бъдат разполагаем достоверни данни. Предвижда се данните, подавани от представителствата на Европейски Съюз на място, да бъдат взимани поради.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР