Съветът на ЕС реши днес да създаде нова правна рамка,

...
Съветът на ЕС реши днес да създаде нова правна рамка,
Коментари Харесай

ЕС ще налага санкции на Русия при хибридни атаки срещу членки на общността

Съветът на Европейски Съюз реши през днешния ден да сътвори нова правна рамка, която дава опция на Европейски Съюз да постанова наказания против Русия, в случай че тя провежда хибридни офанзиви против страни от общността, съобщи Българска национална телевизия.

Санкциите ще може да се постановат при случаи на интервенция и подкопаване на изборни процеси от страна на Москва, при закани или бойкот на публични услуги или сериозна инфраструктура в Европейски Съюз, при организирането на координирана дезинформация или злонамерени кибердейности, както и при инструментализация на мигранти или други дестабилизиращи действия.

Решението на Европейски Съюз е в отговора на продължаващата акция от хибридни действия на Русия, която неотдавна се ускори посредством нови интервенции в разнообразни европейски страни.

Съгласно новосъздадената рамка, Европейски Съюз ще може да замразява активи на отговорните физически лица и компании, а на физическите лица ще бъде налагана и възбрана за пътешестване или директно прекосяване през териториите на Европейски Съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР