Съветът на ЕС подкрепи днес предложението на Европейската комисия за

...
Съветът на ЕС подкрепи днес предложението на Европейската комисия за
Коментари Харесай

Край на визовите облекчения за руснаците

Съветът на Европейски Съюз поддържа през днешния ден предлагането на Европейската комисия за анулация на облекчения визов режим с Русия. Предвижда се смяната да влезе в действие от 12 септември.

По силата на решението съветските жители към този момент ще заплащат по 85 евро за виза, вместо по 30, както до момента. Занапред издаването на виза за съветски жители ще бъде по-скъпо, по-трудно и по-бавно.

Облекченият визов режим сред Европейски Съюз и Русия бе в действие от 2007 година. Към 1 септември 2022 година към 963 000 руснаци са имали годни визи за Шенгенското пространство.

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази очакване страните от Европейски Съюз, които не са в Шенген, също да приложат новите ограничавания при издаване на визи за руснаци. Тя разяснява, че признатите през днешния ден промени дават опция за преразглеждане на решенията за издадените към този момент визи за съветски жители. По нейните думи отпадането на облекчения визов режим е последица от изгубеното доверие към Русия след нахлуването в Украйна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР