Съветът на ЕС определи днес Амстердам за следващото седалище на

...
Съветът на ЕС определи днес Амстердам за следващото седалище на
Коментари Харесай

Европейската агенция по лекарствата се мести в Амстердам

Съветът на Европейски Съюз дефинира през днешния ден Амстердам за идващото седалище на Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ). Гласуването мина през три кръга, като София, която също бе претендент за домакинство, отпадна дружно с множеството от останалите претенденти при първото гласоподаване.

Във втори кръг се състезаваха Милано, Амстердам и Копенхаген, като столицата на Дания отпадна., съобщи Българска телеграфна агенция. Според източници от съвещанието крайният резултат в третия кръг е приключил с реми и най-после печелившият е бил избран с чоп.

Общо 19 града бяха предложили да одобряват ЕАЛ и нейните близо 900 чиновници, натоварени със задачата да правят оценка и ревизират лекарствените произведения. Сред тях бяха Барселона, Братислава, Хелзинки, Букурещ. Дъблин, Брюксел, Варшава и Виена бяха претенденти за домакинство на ЕАЛ и за Европейския банков орган (ЕБО).

По-късно през днешния ден Съветът на Европейски Съюз ще дефинира къде да се реалокира банковият орган, като в тази конкуренция България не взе участие. За ЕБО се състезават осем града, измежду които Франкфурт, Париж и Люксембург.

ЕБО и ЕАЛ до момента се намират в Лондон. Тяхното пренасяне ще се наложи около решението на Англия да напусне Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР