Съветът на ЕС и Европейският парламент постигнаха предварително политическо споразумение

...
Съветът на ЕС и Европейският парламент постигнаха предварително политическо споразумение
Коментари Харесай

Финално: ЕС забрани продажбите на нови дизелови и бензинови коли от 2035 година

Съветът на Европейски Съюз и Европейският парламент реализираха авансово политическо съглашение за по-строги стандарти за излъчванията на CO2 от нови леки и лекотоварни коли. Целта е да се премине към подвижност с нулеви излъчвания, предават международните организации.

Беше реализирано единодушие за обща цел за понижаване на излъчванията на CO2 с 55% за новите леки коли и с 50% за новите лекотоварни коли до 2030 година спрямо равнищата от 2021 година.

Друга обща цел е за понижаване със 100% на излъчванията на CO2 за новите леки и лекотоварни коли.
 Германия споделя
Германия споделя " не " на възбраната за продажба на коли с мотори с вътрешно горене?

Евродепутатите гласоподаваха възбрана за продажба на стандартни коли в Европейски Съюз от 2035 година

" Това съглашение ще проправи пътя за модерна и конкурентоспособна автомобилна индустрия в Европейски Съюз. Светът се трансформира и ние би трябвало да останем отпред на нововъведенията. Вярвам, че можем да се възползваме от този софтуерен преход ", съобщи Йозеф Сикела - министър на индустрията и търговията на Чехия, представен от Reuters. Чехия сега е ръководител на Европейски Съюз.

" Постигането на първото съглашение по предложение от пакета " Подготвени за цел 55 " е мощен сигнал, че Европейски Съюз е решен да реализира прогрес към индиферентност във връзка с климата и към екологичен преход. Мобилността с нулеви излъчвания ще бъде конструктивен детайл във връзка с задачата за закъснение на изменението на климата ", акцентира Анна Хубачкова - министър на околната среда на Чехия.

Споразумението съдържа уговорка за преразглеждане, която ще подсигурява, че през 2026 година Европейска комисия ще направи задълбочена оценка на напредъка във връзка с постигането на задачите за понижаване на излъчванията със 100%.
 Продажбите на нови коли в България скачат с 46% през септември
Продажбите на нови коли в България скачат с 46% през септември

В Европейски Съюз регистрациите порастват с 9,6% през септември, при годишен спад от 9,9%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР