Съвет беше обещаван от три редовни и служебни правителства. Щастливи

...
Съвет беше обещаван от три редовни и служебни правителства. Щастливи
Коментари Харесай

НМД: След три правителства най-после има обществен съвет за Детската болница

„ Съвет беше обещаван от три постоянни и служебни държавни управления. Щастливи сме, че най-сетне Националната детска болница ще се основава в транспарантен и обществено регистриран развой – по този начин, както постоянно сме упорствали да бъде. Това обявиха от Национална мрежа за децата във връзка проф. Христо Хинков Обществен съвет по построяването на Детската болница.

От организацията акцентират, че в него влизат 10 специалисти, пет от тях медици и пет - специалисти от гражданския бранш. „ За нас това е мощна поръчка от страна на ведомството за воля да лидира процеса по транспарантен метод и с консенсус от всички основни заинтригувани страни “, споделят от НМД.

„ Националната гражданска самодейност „ За същинска детска болница “ е учредена от Националната мрежа за децата и решението България да има същинска педиатрична болница е достижение на три години старания точно на хората в нея. Тя се пребори за анулацията на публичната поръчка за довършването на скелета в комплекса на Александровска болница, а настояването й за основаване на Обществен съвет по построяването на болничното заведение беше подкрепено с 6 046 действителни подписа и към този момент е втора огромна победа за гражданската самодейност “, споделят още от организацията.

По думите им за всички 130 организации в Мрежата, основаването на Обществен съвет е голям триумф. „ От Национална мрежа за децата, дружно с останалите сътрудници в Съвета, се ангажираме да следим и даваме гласност на процеса по основаване на болничното заведение по този начин, че България най-сетне на има Истинска детска болница “, приключват от НМД.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР