Саутхемптън претърпя поражение от Ливърпул с 0:2 на Сейнт Мерис

...
Саутхемптън претърпя поражение от Ливърпул с 0:2 на Сейнт Мерис
Коментари Харесай

"Ливърпул" се възползва от грешната стъпка на "Юнайтед"

" Саутхемптън " претърпя проваляне от " Ливърпул " с 0:2 на " Сейнт Мерис " в среща от 27-ия кръг на британската Висша лига и се свлече в зоната на изпадащите. Възпитаниците на Маурисио Пелегрино записаха седми следващо домакинство във Висшата лига без триумф от края на ноември насам и с 26 точки заема 18-ото място.

" Ливърпул " пък прогресира до третата позиция с 54 точки, на 2 точки зад втория " Манчестър Юнайтед ", който по-рано през днешния ден загуби от " Нюкасъл ". Мърсисайдци обаче са на цели 18 след водача " Манчестър Сити ".

Гостите се възползваха от неуверените изяви на двамата централни бранители на противника Уесли Худ и Джак Стивънс и стигнаха без особени усложнения до триумфа с голове първоначално и в края на първото полувреме.

Грешка на Худ при опит за изчистване още в шестата минута разреши на Мохамед Салах да откри Роберто Фирмино в чиста позиция в пеналта и бразилецът не пропусна.

" Саутхемптън " се поотърси от шока от елементарно позволения гол и по-късно повече от четвърт час Ориол Ромеу с диагонален пас от ляво откри Пиер-Емил Хьойберг на ъгъла на дребния пеналт, само че датчанитът не съумя да преодолее Лорис Кариус.

Последваха две благоприятни условия за Гуидо Карийо и Джеймс Уорд Праус, само че Кариус избави ударите им с глава. В 42-ата минута след двойно подаване Фирмино изведе с пета Салах самичък против Алекс МакКарти и египтянинът без проблеми осъществя.

След почивката " Ливърпул " контролираше срещата, само че Фирмино, Салах и резервата Адам Лалана пропуснаха да създадат успеха на гостите по-изразителна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР