Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман заяви, че е готов

...
Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман заяви, че е готов
Коментари Харесай

Саудитският принц ще позволи да претърсят консулството в Истанбул заради изчезналия журналист

Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман съобщи, че е подготвен да позволи на Турция да претърси саудитското консулство в Истанбул след изгубването тази седмица на известния саудитски публицист Джамал Кашоги, който влезнал в дипломатическата задача, съобщи Ройтерс.

" Сградата е суверенна територия, само че ние ще им позволим да влязат и да претърсят и да вършат каквото желаят. Ние нямаме нищо за криене ", съобщи принц Мохамед бин Салман в изявление за Блумбърг, оповестено през вчерашния ден.

Той сподели, че Кашоги е напуснал постройката скоро откакто влезнал. Запитан дали Кашоги е изправен пред обвинявания в Саудитска Арабия, принц Мохамед сподели, че първо е значимо да се откри къде се намира той, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ако е в Саудитска Арабия, щях да знам това ", уточни престолонаследникът, представен от в. " Хюриет дейли нюз ".

Правозащитни организации приканиха Саудитска Арабия да ревизира местонахождението на Кашоги, откакто турски и саудитски публични представители показаха противоречащи си информации за изгубването му. Анкара съобщи, че няма доказателства, че той е напуснал консулството, а Рияд твърди, че е излязъл оттова същия ден.

Петдесет и деветгодишният Джамал Кашоги е дълготраен саудитски публицист, задграничен сътрудник, редактор и коментатор, чиято работа е предизвиквала в предишното дискусия в ултраконсервативното саудитско кралство. Той отпътува в самоналожено заточение в Съединени американски щати след издигането на принц Мохамед бин Салман, посочен за престолонаследник от неговия татко - 82-годишният крал Салман.

Кашоги е в неопределеност от 13 ч. на 2 октомври, когато влезнал в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР