Саудитският престолонаследник Мохамед бен Салман заяви, че Израел има правото

...
Саудитският престолонаследник Мохамед бен Салман заяви, че Израел има правото
Коментари Харесай

Саудитска Арабия: Израел има право на своя земя

Саудитският престолонаследник Мохамед бен Салман съобщи, че Израел има правото да живее спокойно на своя територия – ново удостоверение за връзките сред Саудитска Арабия и Израелската страна, предава Ройтерс.

Мисля, че палестинците и израелците имат право на лична земя. Но би трябвало да реализираме спокойно съглашение, с цел да подсигуряваме стабилността на всеки и да поддържаме естествени връзки, сподели принцът в изявление за американското списание „ Атлантик “.

Саудитска Арабия, където се намират няколко от свещените места за мюсюлманите, не признава страната Израел. От дълги години дипломатите й упорстват за отдръпване на израелската от окупираните от 1967 година територии, които палестинците афишират за своя страна.

Имаме религиозни опасения за свещената джамия в Йерусалим и правата на палестинците. Нямаме несъгласие срещу други хора, разяснява престолонаследникът.

Нарастването на напрежението сред Иран и Саудитска Арабия подхрани спекулациите за вероятното доближаване сред саудитците и израелците – и едните, и другите дефинират Иран като непосредствена опасност.

Миналия месец Рияд откри за пръв път отвори комерсиалното си въздушно пространство за израелски самолети - решение лишило двегодишни договаряния.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР