Саудитска Арабия завърши на първо място в група F на

...
Саудитска Арабия завърши на първо място в група F на
Коментари Харесай

Саудитска Арабия и Тайланд не се победиха, Оман отпадна от турнира за Купата на Азия

Саудитска Арабия приключи преди всичко в група F на шампионата за Купата на Азия, откакто направи нулево тъждество с Тайланд в последния си мач в потока. По същото време Оман не съумя да победи Киргизстан, трябваше да се задоволи единствено с 1:1 и отпадна от шампионата.

Оман, които са 3-и в група F, и Китай от група А, са единствените трети тимове с по 2 точки и напущат шампионата за сметка на Йордания, Палестина, Сирия и Индонезия.

Саудитска Арабия в идната фаза ще срещне Република Корея, а треньорът на корейците Юрген Клинсман съобщи, че не са целили да избегнат Япония при първа позиция в тяхната група.

Саудитска Арабия доминираше през по-голямата част от мача и получиха дузпа още в 12-ата минута, само че вратарят на Тайланд Ануин Саранон избави изстрела на Абдула Радиф. След почивката картината на терена не се промени, а Тайланд напълно се помири с неналичието на качество за офанзиви. Те приключиха мача без да насочат и нито един удар във вратата на саудитите, само че въпреки всичко с 5 точки приключиха 2-и.

Оман стартира мечтано мача с Киргизстан, откакто Мухсен ал Гасани откри резултата още в 8-ата минута. Той беше най-съобразителен в дребното наказателно поле след осъществяване на ъглов удар и простреля вратаря. Но очакванията им се изпариха 10 минути преди края, когато нападателят на Киргизстан Жоел Кожо наказа неточност в отбраната сред вратаря Ибрахим Ал Мукайни и сътрудника му Халид ал Брайки. Кожо получи топката на празна врата и нямаше по какъв начин да сбърка.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР