Саудитска Арабия ще продължи с огромното финансиране на спорта, категоричен

...
Саудитска Арабия ще продължи с огромното финансиране на спорта, категоричен
Коментари Харесай

Мохамед бин Салман: Саудитска Арабия ще продължи да налива пари в спорта

Саудитска Арабия ще продължи с голямото финансиране на спорта, безапелационен беше най-влиятелният човек в кралството Мохамед бин Салман.
Прочетете още
През последните месеци саудитите обърнаха визиите за наливане на пари във футбола, като съумяха да привлекат куп звезди в локалното си състезание и накара целия свят да гледа дуелите им. Чрез Публичния фонд на Саудитска Арабия (PIF) беше закупен мажориратен дял от Нюкасъл, а настрана се влагат крупни суми в голфа, ММА спортовете и Формула 1, а има съответни проекти това да се случи и в тениса.

Мнозина настояват, че с тези си дейности кралството се пробва да почисти името си, опетнено от информации за тъпчене на правата на индивида, изтезания за видимо леки прегрешения, гонене на ЛГБТ хора, ограничение на правата на дамите и други

“Ако всичко това ще усили брутния вътрешен артикул на страната даже с %, то ще продължим по този метод - безапелационен беше Бин Салман в изявление за “Фокс Нюз ”. - Не ми пука! Ако достигнем до % от горната страна от спорта, то по-късно ще желаеме това да се усили до % и половина. Както желаете му казвайте, само че ние ще стигнем до този % и половина. ”

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР