Саудитска Арабия планира да подпише сделки на стойност над 50

...
Саудитска Арабия планира да подпише сделки на стойност над 50
Коментари Харесай

Рияд ще подпише петролни, газови и инфраструктурни сделки за 50 млрд. долара

Саудитска Арабия възнамерява да подпише покупко-продажби на стойност над 50 милиарда $ в петролния, газовия, индустриалния и инфраструктурния бранш по време на капиталовия конгрес в Рияд, съобщи във вторник за Ройтерс източник, осведомен с въпроса.

Очаква се да бъдат подписани съглашения с компании като Trafigura, Total, Hyundai, Norinco, Schlumberger, Halliburton и Baker Hughes.

Сделките ще включват основаването на комбинат с Trafigura Group за рандеман на мед, олово и цинк, взаимно съглашение за създаване на интегриран нефтохимичен комплекс и парк в рафинерията SATORP, която е взаимно владеене на саудитския петролен колос Aramco и френския Total, както и вложения в бензиностанции още веднъж на Aramco и Total.

Сделките за над 50 милиарда $ ще бъдат факт, макар че водещи мениджъри и високопоставени представители от Европейския съюз и Съединените щати се дистанцираха в последните дни от Саудитска Арабия поради изгубването и убийството на Джамал Хашоги и доста от тях анулираха наличието си на икономическата конференция в Рияд, известна като " Давос в пустинята ", с която кралството се надяваше да усъвършенства имиджа си на международната сцена.

Междувременно основният изпълнителен шеф на SoftBank Group - Масайоши Сон се оказа най-високопоставеният управител от международен мащаб, който анулира уговорката си да приказва капиталови конгрес в Рияд след гибелта на журналиста Хашоги, оповестява " Уолстрийт Джънръл ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР