Саудитска Арабия обяви решението си да допринесе със 100 млн.

...
Саудитска Арабия обяви решението си да допринесе със 100 млн.
Коментари Харесай

Рияд дава 100 млн. долара за стабилизиране на Североизточна Сирия

Саудитска Арабия разгласи решението си да способства със 100 млн. $ за подкрепяната от Съединени американски щати акция за „ стабилизиране “ на Североизточна Сирия, съобщи БГНЕС.
Този район беше цитадела на джихадистите от „ Ислямска страна “ (ИД). Екстремистите от групировката оповестиха „ халифат “, откакто превзеха огромни области от Ирак и Сирия през 2014 година Но след това бяха изтласкани от огромна част от тези райони, в това число от тяхната де факто столица в Сирия – град Ракка.
Приносът на Рияд има за цел поддръжка на „ стабилизационните планове “ и „ ще играе решаваща роля в напъните на обединението за възкръсване на общностите като тази в Ракка, които бяха опустошени от терористите от ИД “, гласи известие на посолството на Саудитска Арабия във Вашингтон.
Според изказването парите ще " спасят живота, ще спомогнат за завръщането на разселените сирийци и ще оказват помощ да се подсигурява, че ИД не може да се възобнови, с цел да заплаши Сирия, съседите ѝ, или да възнамерява офанзиви против интернационалната общественост ".
През април се появиха отчети, че Съединените щати се стремят да изградят арабска мощ, която да замести войските им в Североизточна Сирия. Американското държавно управление публично не удостовери тези информации.
Въпреки провалянето на ИД в Сирия и Ирак сред 20 000 и 30 000 от радикалните джихадисти на тази формация към момента са в двете страни, се споделя в отчет на Организация на обединените нации, оповестен в понеделник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР