Саудитска Арабия не вижда необходимост да преразглежда до края на

...
Саудитска Арабия не вижда необходимост да преразглежда до края на
Коментари Харесай

Саудитска Арабия: ОПЕК+ няма да увеличи добива на петрол до края на годината

Саудитска Арабия не вижда нужда да преразглежда до края на 2023 година съглашението за понижаване на добива на нефт, реализирано в границите на алианса ОПЕК +. Това заяви саудитският външен министър принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд, който е на публично посещаване в Лондон.

" Ние постоянно споделяме, че поддържаме постоянен пазара. Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия счита, че пазарът не се нуждае от каквато и да било смяна в размера на рандеман на нефт преди края на годината ", цитира Reuters думите на външния министър.
 Chevron изясни кои са трите (възможни) метода за доставки на газ от Съединени американски щати за Европа
Chevron изясни кои са трите (възможни) метода за доставки на газ от Съединени американски щати за Европа

Европейските страни не демонстрират предпочитание да се върнат към вноса на съветски газ

На 5 октомври 2022 година страните, участващи в съглашението ОПЕК+, се договориха да понижат добива на нефт с 2 милиона барела на денонощие от ноември, а също по този начин удължиха договорката до края на 2023 година От позиция на държавното управление на Съединени американски щати, решението на ОПЕК+ тогава сподели, че Саудитска Арабия съгласува своята енергийна политика с Русия.

А генералният секретар на ОПЕК Хайтам ал Гайс означи в този момент по време на енергийната конференция CERAWEEK в Хюстън (САЩ), че организацията е по-загрижена от забавянето на търсенето на нефт в Европа и Съединени американски щати на фона на инфлацията, а не от добива на нефт в Русия. При това, съгласно него, в този момент в Азия се следи феноменално повишаване на търсенето на нефт. " Виждаме разделяне на пазара, в действителност на процедура има два пазара. Единият - с многообещаващо повишаване на търсенето, другият - със закъснение на търсенето ", прибавя Гайс.
 Саудитска Арабия с рекордни доходи от нефт за 2022 година
Саудитска Арабия с рекордни доходи от нефт за 2022 година

Ръстът Брутният вътрешен продукт на страната за предходната година е 8,7%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР