Саудитска Арабия, Египет, Бахрейн и Обединените арабски емирства приеха искането

...
Саудитска Арабия, Египет, Бахрейн и Обединените арабски емирства приеха искането
Коментари Харесай

Саудитска Арабия и нейните съюзници удължиха срока на Катар да приеме исканията им

Саудитска Арабия, Египет, Бахрейн и Обединените арабски емирства одобриха настояването на Кувейт да удължат с 48 часа периода на поставения на Катар ултиматум да одобри техния лист с 13 претенции, предадоха международните организации.

Общото изказване на четирите страни беше оповестено от формалната Саудитска организация по печата откакто Катар разгласи, че през днешния ден ще съобщи на емира на Кувейт отговора си на техните претенции, напомня Франс прес. Сред настояванията се включват затварянето на телевизия " Ал Джазира ", на ситуирана в Катар турска военна база, както и ограничение на връзките с Иран.

По-рано Кувейтската осведомителна организация (КУНА) съобщи, че емирът на Кувейт шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах е изискал от четирите страни, които бойкотират Катар, да удължат периода на дадения ултиматум. Агенцията не заяви дали Катар е отхвърлил ултиматума, както се очакваше, отбелязва Ройтерс.

Кувейт служи като медиатор сред Катар и четирите страни, откакто те прекъснаха връзките си с Доха, обвинявайки я в поддръжка на интернационалния тероризъм и че е съдружник на районния им съперник Иран. Катар назова обвиняванията неоснователни и външният министър Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани съобщи, че задачата на настояванията е да бъдат отхвърлени.

Страните заплашиха с налагането на спомагателни наказания, в случай че Катар не извърши настояванията им.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР