Сътрудници на излежаващия присъда руски опозиционен политик Алексей Навални изразиха

...
Сътрудници на излежаващия присъда руски опозиционен политик Алексей Навални изразиха
Коментари Харесай

Екипът на Алексей Навални от близо седмица няма връзка с него

Сътрудници на излежаващия присъда съветски опозиционен политик Алексей Навални показаха опасения за здравословното положение на 47-годишния критик на Кремъл, съобщи ДПА. От пет дни екипът на Навални не е в положение да откри контакт с него. Навални е в наказателна колония. В петък екипът на Навални заяви, че е мощно угрижен за здравето и оцеляването му, откакто не беше осъществена видеовръзка с опозиционния деятел по време на правосъдно съвещание, съобщи.

Все още няма вести от него, сподели през днешния ден за ДПА говорителката на Навални Кира Ярмиш. Адвокатите на Навални се пробват да се свържат с него от пет дни, само че съветските управляващи им отхвърлиха достъп. Екипът на Навални сподели, че от съветската затворническа администрация обяснили, че спиране на електричеството е било причина за неналичието на видеовръзка. Ярмиш посочи в пост в обществените медии, че е изключително разтревожена за здравето на Навални, тъй като предходната седмица се е разболял в килията си.

Писма до и от Навални не са били получавани от седмица, съгласно негови сътрудници. Навални е въдворен в затворническа колония в град Ковров, Владимировска област, на 260 километра източно от Москва. Опозиционерът беше наказан на 19 години затвор по обвинявания, определяни от интернационалната общественост за скалъпени, и е считан политически пандизчия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР