Сътрудничеството в областта на сигурността и отбраната обсъдиха президентите на

...
Сътрудничеството в областта на сигурността и отбраната обсъдиха президентите на
Коментари Харесай

Президентът на Италия на посещение у нас

Сътрудничеството в региона на сигурността и защитата разискаха президентите на Италия и България. Серджо Матарела е на публично посещаване у нас по покана на Румен Радев.

Двамата президенти са декларирали подготвеност за разширение на икономическото съдействие. Настояват за реализацията на паневропейския кулоар номер 8, който дефинираха като стратегически план.



Снимки: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия

Радев и Матарела са коментирали войната в Украйна и задълбочаващата се рецесия в Близкия изток. Единодушни са, че би трябвало да се откри заслужено и стабилно решение, което да носи мир за района и да подсигурява сигурност и непоклатимост в Европа.

Румен Радев благодари за извънредно положителния продан и съдействие в сигурността и защитата. Италия поддържа пълноправното участие на България в Шенген и Еврозоната.

" Да, благодаря за това, че Италия одобри ролята на рамкова страна в построяването на многонационалната бойна група на наша територия и увеличаване на задачата по еърполисинг за отбрана на българското небе, нашите общи старания са израз на нашата увереност и споделена отговорност за укрепването на възпиращия и защитителен капацитет на Алианса и усилване на сигурността в Източния фланг на НАТО и Черноморския район. Нещо повече, надграждането на нашите връзки в сигурността, в това число в общи планове и съдействие в региона на военната промишленост ", сподели Румен Радев - президент на Република България.

" Аз се надявам, че напълно скоро България ще влезе в Шенген и по сухопътната граница и ще бъде пълновръстен член, това ще донесе добавена стойност. Италия ще направи всичко допустимо да форсира тези процеси " съобщи Серджо Матарела - президент на Италия.



Президентите на Италия и България разискаха съдействието в региона на сигурността и защитата.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР