Сътрудничеството в енергетиката обсъдиха на среща в София президентите на

...
Сътрудничеството в енергетиката обсъдиха на среща в София президентите на
Коментари Харесай

До една година приключва строежът на терминала за втечнен газ в Александруполис

Сътрудничеството в енергетиката разискаха на среща в София президентите на България и Гърция. Очаква се до една година да приключи градежа на терминала за полутечен газ в гръцкия град Александруполис, където страната ни взе участие като акционер с дял от 20%.

" Удвоихме резервирания потенциал на нашата страна, гледаме с интерес градежа на втория терминал - " Тракия ", на същата локация. Изгражда се и далекопроводът, 400-киловолтов, сред Неа Сантия и " Марица Изток ". Това ще способства за още по-голяма съгласуваност на нашите енергийни системи. България обмисля обновяване на плановете за бъдещи нуклеарни мощности ", съобщи президентът Румен Радев и добави, че от сериозно значение за България и Гърция е възобновяването на плана за петролопровода Бургас-Александруполис, само че в противоположна посока: 

" Петролопровод от Александруполис до Бургас – това ще даде опция за доставка на сериозно значимата суровина освен за България, а и за Румъния, за Украйна, за другите страни от Черноморския басейн ".

На фотографията: Румен Радев удостои гръцкия президент Катерина Сакеларопулу с медал „ Стара планина “ с лента за нейните заслуги за развиването на двустранните връзки сред България и Гърция
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР