Сътрудничеството между двете страни ще се осъществява под формата на

...
Сътрудничеството между двете страни ще се осъществява под формата на
Коментари Харесай

България и Македония ще си сътрудничат при бедствия

Сътрудничеството сред двете страни ще се реализира под формата на оказване на доброволна помощ и даване на информация при положение на злополучие или опасност от такова

Днес министърът на вътрешните работи Валентин Радев взе участие в съвещанието сред държавните управления на Република България и Република Македония, по време на което беше подписано Споразумение за съдействие в региона на отбраната при бедствия.

Сътрудничеството сред двете страни ще се реализира под формата на оказване на доброволна помощ и даване на информация при положение на злополучие или опасност от такова. Ще се обменя техническа и правна документи, методологична и друга литература, видео и снимков материал по отношение на предварителната защита и реагирането при бедствия. Снабдяването на избавителните екипи с съоръжение, провеждането на взаимни експертни срещи, семинари, учения също са обект на Споразумението.

Разпоредбите детайлно регламентират процедурите за прекосяване на граници и разпоредбите за престой на избавителни екипи на страните и тяхното съоръжение. Разписани са и даването на заслон и помощ за популацията при евакуация. Уточнено е и потреблението на въздухоплавателни средства при оказването на взаимна помощ при положение на злополучие, както и всички други въпроси, свързани с координацията и ръководството по време на избавителна интервенция, разноски, вреди и обезщетения, връзка и така нататък
На двустранна среща министър Валентин Радев и македонският заместител министър-председател и министър на вътрешните работи Оливер Спасовски, разискаха съдействието сред двете страни в региона на вътрешните работи с акцент върху битката с тероризма и незаконната миграция. Двете страни потвърдиха готовността си да засилят съдействието си във всички области от двустранен интерес. Между тях е и ускорение на откриването на Граничен контролно-пропусквателен пункт Клепало. България, от своя страна, ще подкрепи македонските управляващи в процеса на евроинтеграция. Македония се ангажира да поддържа българската кандидатура за Генерален шеф на Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа SELEC.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР