Сатиричният театър бе като втори роден дом за актрисата Татяна

...
Сатиричният театър бе като втори роден дом за актрисата Татяна
Коментари Харесай

С „Цвете за Таня“ всеки ще може да изпрати голямата актриса в петък в Сатирата

Сатиричният спектакъл бе като втори роден дом за актрисата Татяна Лолова. През 1957 година тя става първата актриса, публично назначена в новоформираната натрупа на Сатирата, където минава и огромна част от кариерата ѝ.

В гримьорната на театъра Калин Сърменов с усмивка си спомни за първата си среща с Татяна Лолова, определяйки я като „ доста особена среща “.

„ Тя и всички от нейното потомство носят в себе си самоиронията и желанието непрестанно от всяко нещо да се създава събитие и страст. Гримьорната за артистите е доста характерно място. Това е някакъв олтар, много интимно е всичко, което се случва в нея. Тук са и едни от най-емоционалните моменти “, описа шефът на Сатиричния спектакъл.

Той показа, че е бил доста разчувствуван и обезпокоен, когато за първи път двамата си партнират на сцената. Играли са дружно и с Георги Калоянчев.

„ Те имаха страхотна приемливост и схващане. Водеха след себе си всички. Никога не са се щадили и не са отказвали да научат някого на нещо “, спомня си Калин Сърменов.

Той заяви, че поклонението пред огромната актриса ще е в Сатиричния спектакъл в петък от 11 до 13 ч.

„ Всъщност няма да е тъкмо поклонение, а ще бъде едно прочувствено делене с Таня. Нарекли сме го „ Цвете за Таня “. Ще сложим неин портрет и всеки ще може да донесе цветя за нея “, посочи Калин Сърменов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР