Сатирична група, която казва, че иска да осигури признание за

...
Сатирична група, която казва, че иска да осигури признание за
Коментари Харесай

В Лондон изронизираха Путин и ролята му в Брекзит с плакати

Сатирична група, която споделя, че желае да обезпечи самопризнание за ролята на съветското военно разузнаване в референдума за излизане на Англия от Европейския съюз, сложи в Лондон пародийни плакати, възхваляващи "приноса " на съветския президент Владимир Путин за Брекзит, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Англия споделя, че не е разкрила доказателства за съветска интервенция в референдума през 2016 година, а Москва отхвърля даже да се е опитвала да се намесва. Противници на Брекзит обаче повдигат въпроса дали Кремъл е играл някаква роля.

Плакатите демонстрират фотография на Путин, който намигва и държи съветско знаме, и лозунга "Да честваме Червен, Бял и Син Брекзит ". Буквата "р " в думата "Брекзит " на британски е обърната, тъй че да наподобява като писмен знак на кирилица. Шегобийците, които настояват, че стоят зад акцията, обявиха, че са група офицери от съветското военно разузнаване, известно като ГРУ, които желаят да бъде приета тяхната същинска роля в Брекзит. Англия упреква ГРУ за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му в Солсбъри през март.

Ройтерс се свърза с групата, нарекла се "Горда мечка ", а неин представител съобщи на съветски, че тя е загрижена за положението на съветската народна власт и се опълчва на властническия уклон на Москва. Групата изрази взаимност с съветските публицисти, само че представителят ѝ отхвърли да съобщи кой стои зад пародийната акция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР