Сателитният пилот на Yamaha Фабио Куартараро спечели трети полпозишън в

...
Сателитният пилот на Yamaha Фабио Куартараро спечели трети полпозишън в
Коментари Харесай

Куартараро с нов рекорд и трети полпозишън в MotoGP, Роси едва 14-и на Асен

Сателитният водач на Yamaha Фабио Куартараро завоюва трети полпозишън в дебютния си сезон в MotoGP с рекордно бърза обиколка на холандската писта " Асен ". Французинът стана и най-младият водач с два следващи полпозишъна, като на следващия ден има опция да стане и най-младият водач с два следващи подиума в историята на кралския клас на шампионата.

@FabioQ20 has done it AGAIN!

The Frenchman becomes the youngest rider EVER to claim back-to-back pole positions in #MotoGP! #DutchGP pic.twitter.com/iRmPWiZiRx
— MotoGP™ (@MotoGP) June 29, 2019
От втора позиция на следващия ден ще започва заводският водач на Yamaha Маверик Винялес, до момента в който съотборникът му Валентино Роси не съумя да излезе от Q1 и бе заставен да се помири с едвам 14-а стартова позиция в надпреварата, което завоюва преди две години.

За трета стартова позиция се пребори геният на Suzuki Aлекс Ринс, който победи в Съединени американски щати, само че за първи път през 2019 година се квалифицира на първата редица.

Лидерът в генералното класиране Марк Маркес с Honda ще започва четвърти, а компания на втората редица ще му вършат вторият водач на Suzuki Жоан Мир и сателитният водач на Honda Кал Кръчлоу.

Данило Петручи бе най-бързият играч с мотор Ducati на седма позиция, следван от Такааки Накагами със сателитна Honda, Фабио Морбидели със сателитна Yamaha и Джак Милър със сателитен Ducati.

Основният съперник на Маркес за купата в MotoGP в последните години Андреа Довициозо ще започва едвам 11-и, което е втората му най-лоша подготовка за 2019-а. Зад него ще потегли Пол Еспергаро с КТМ.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР