Сателитни снимки показаха безпрецедентни около 73 товарни вагона на железопътната

...
Сателитни снимки показаха безпрецедентни около 73 товарни вагона на железопътната
Коментари Харесай

ЖП трафикът между Северна Корея и Русия на безпрецедентно високо ниво. За какво говорят покритите вагони?

Сателитни фотоси демонстрираха " невиждани " към 73 товарни вагона на железопътната гара Туманган в севернокорейския граничен град Расън, се споделя в отчет на плана " Beyond Parallel " на основания във Вашингтон Център за стратегически и интернационалните проучвания. За съпоставяне - през последните 5 години е открито придвижване в същия сектор на не повече от 20 вагона. 

 

" Въпреки че " необятното потребление на брезенти " не разрешава да се удостовери дали това фактически е преместване на артилерия, " невижданият брой товарни вагони " и равнището на железопътния трафик, както и неотдавнашните полемики сред двете страни, наподобява допускат това ", обявиха от организацията.

 

Трафикът е доста по-голям от този, следен през последните пет години, в това число от равнищата преди пандемията, се споделя в отчета.

 

Севернокорейският водач Ким Чен Ун и съветският президент Владимир Путин организираха едноседмична среща на върха в съветския Далечен изток предишния месец, като разискаха военни въпроси, войната в Украйна и задълбочаване на военното и икономическото съдействие.

 

" Като се има поради, че Ким и Путин разискаха някои военни обмени и съдействие по време на неотдавнашната си среща на върха, трагичното нарастване на железопътния трафик евентуално демонстрира, че Северна Корея доставя оръжия и муниции на Русия ", съобщи мозъчният концерн, макар че не може да бъде сигурен заради необятното потребление на брезенти за покриване на вагоните.

 

По-рано тази седмица американски чиновник удостовери пред CBS News, че Северна Корея е почнала да предава артилерия на Русия.

 

Подобни военни доставки биха нарушили голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи мозъчният концерн.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР