Сателитни снимки на американската компания Planet Labs показаха мащабите на

...
Сателитни снимки на американската компания Planet Labs показаха мащабите на
Коментари Харесай

Сателитни снимки показват мащаба на взрива в Крим, Киев не е поел отговорност за инцидента

Сателитни фотоси на американската компания Planet Labs демонстрираха мащабите на гърмежа във военна база в Крим, който съгласно Русия е случай, само че съгласно разнообразни наблюдаващи и по неофициална информация на западни медии е дело на Украйна.

Най-малко осем самолета наподобяват унищожени или развалени (вчера ДПА заяви за десет), виждат се и поредност от кратери в избран регион въз основата, където множеството самолети са били навън, а не в хангари. Москва отхвърля да са породени сходни вреди.

Военновъздушната база " Саки " в Новофьодоровка бе разтърсена от гърмеж във вторник, заяви се и за жертва.

В " Туитър " създателят на уеб страницата Bellingcat Елиът Хигинс написа, че не може да се сети за миг, когато Русия да е губила толкоз военновъздушни активи. Използвани съгласно него са далекобойни муниции.

" Гардиън " цитира " политически източници " в Украйна, съгласно които офанзивата е украинско дело, само че Киев по този начин и не е поемал отговорност.

Украйна публично не пое отговорност и показа разнообразни догатки като работа на " партизани " ; министърът на защитата Олексий Резников даже изрази съмнение, че " съветските бойци в тази база са нарушили доста добре известното им предписание: не пушете на рискови места ".

За Русия повода е експлозия на муниции. Преди дни от някогашния съветски министър председател Дмитрий Медведев пристигна предизвестието, че " Денят на Страшния съд " ще последва, в случай че Украйна нападне Крим. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че войната ще завърши, когато страната му си върне анексирания от Русия полуостров.

Британският министър на защитата Бен Уолъс сподели за Би Би Си, че Лондон още се пробва да откри обстоятелствата, само че има вяра, че е малко евентуално да са употребявани западни оръжия. Едновременно с това той отбрани правото на Украйна да атакува Крим и назова " безусловно законна " сходна офанзива освен за възвръщане на територия, а и с цел да бъде " изтласкан нашественикът ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР