Сателитни изображения доказаха, че колониите на императорските пингвини в Антарктика

...
Сателитни изображения доказаха, че колониите на императорските пингвини в Антарктика
Коментари Харесай

Сателитни снимки доказват: В Антарктика има повече пингвини, отколкото си мислим

Сателитни изображения потвърдиха, че колониите на императорските пингвини в Антарктика са с 20% от известното до момента. Откритието е направено от Британското антарктическо изследване (БАП) след следене на петната от изпражненията на птиците по леда.

Гуано – струпване на изпражнения, урина и остатъци от птици, е главното доказателство за съществуването на още 11 колонии императорски пингвини, за които не сме знаели до този миг. Пингвините са прекомерно дребни, с цел да бъдат видяни на сателитните фотоси. Огромните кафеникави петна от техните изпражнения, обаче, елементарно могат да бъдат различени на белия декор на леда.
Снимка: ESA
Въпреки вълнуващите резултати, Антарктика и нейните жители не престават да бъдат изправени пред предизвикването на световното стопляне. Районът към Южния полюс се затопля с най-висока скорост в международен мащаб, застрашавайки дома на птиците.
Учени: Човечеството би трябвало да има обща цел в запазване на биоразнообразието Призивите са подбудени от притеснителните данни за растителния и животинския светове, които излизат през последните години
„ Въпреки че това са положителни вести, колониите са дребни и просто усилват цялата популация с към 5-10%, до малко над половин милион пингвини “, разяснява основният създател на научния труд Питър Фретуел.

Учените предизвестяват, че множеството от новооткритите колонии са на местоположения, които се чака да бъдат изгубени със стоплянето на климата. „ Птиците на тези места са може би „ канарчетата в мината “, предизвести за възходящата опасност главата на „ Консервативна биология “ към БАП – в случай че колониите изчезнат, евентуално територията им скоро по-късно ще ги последва.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР