Състоянията на 73-мата латиноамерикански милиардери са се увеличили по време

...
Състоянията на 73-мата латиноамерикански милиардери са се увеличили по време
Коментари Харесай

Латиноамериканските милиардери стават по-богати по време на пандемията

Състоянията на 73-мата латиноамерикански милиардери са се нараснали по време на пандемията от ковид, съобщи през вчерашния ден Оксфам, съобщи ДПА.

"Докато всички останали са под карантина, пробват се да оцелеят и се опасяват да не се разболеят, латиноамериканските милиардери удвояват положенията си ", посочи основаната във Англия неправителствена организация Оксфам.

Четиридесет и двамата милиардери на Бразилия са нараснали общото си положение до 157,1 милиарда $ този месец, като през март то е било 123,1 милиарда $.

За интервала на пандемията седмината най-богати хора в Чили са нараснали благосъстоянието си с 27 % и в този момент то е 26,7 милиарда $, излиза наяве от отчета на Оксфам.

Илон Мъск към този момент е измежду петимата най-богати в света, №1 остава Джеф Безос

Латиноамериканските държавни управления водят политика на огромни данъчни облекчения за най-богатите хора и компании. Регионът ще загуби 113,4 милиарда $ данъчни доходи тази година, което се равнява на 59 % от средствата, които латиноамериканските държавни управления харчат за публично здраве.

Латинска Америка е един от районите в света с най-големи неравенства, като 55 % от трудово заетото население работи в сивата стопанска система.
Близо 52 милиона души са застрашени от изпадане в беднотия в района на Латинска Америка и Карибите поради отрицателните последствия от пандемията от ковид, акцентира Оксфам.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР