Състоянието на Юлия Скрипал, която бе отровена на 4 март

...
Състоянието на Юлия Скрипал, която бе отровена на 4 март
Коментари Харесай

Юлия Скрипал се подобрява, вече не е в критично състояние

Състоянието на Юлия Скрипал, която бе отровена на 4 март в Солсбъри дружно с татко й, някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, бързо се усъвършенства.

Това оповестиха международните информационни организации, като се позоваха на публично изказване от болничното заведение в Солсбъри, където двамата са на лекуване.

" Състоянието на Юлия Скрипал бързо се усъвършенства. Тя към този момент не е в сериозно положение, в този момент то е устойчиво ", се споделя в изказването на  здравното заведение.

Все още в сериозно, само че устойчиво положение е самият Сергей Скрипал, съобщи Ройтерс.

Днес станаха известни нови детайлности съгласно които двамата са били отровени в дома си, а не на пейката в гр. Солсбъри, където бяха открити в безсъзнание.

Аферата " Скрипал ": Отровата е била намазана по дръжката на входната врата

Междувременно и Грузия разгласи през днешния ден, че  ще изгони един съветски посланик. Става въпрос за дипломатически чиновник, който работи в секцията за ползите на Русия в швейцарското посолство в Тбилиси, заяви ТАСС.

 В изказване на грузинското Външно министерство, с което се афишира мярката, се осъжда " потреблението на химическо оръжие във Англия " и се " споделя позицията на Англия и на интернационалната общественост " по този въпрос.  На съветския посланик е даден период от седем дни да напусне Грузия.  

В Грузия няма независима дипломатическа задача на Русия, след внезапното утежняване на връзките сред двете страни преди 10 години. Грузия скъса тогава дипломатическите си връзки с Русия, защото като тя призна независимостта на грузинските сепаратистки области Абхазия и Южна Осетия.

От март 2009 година в посолството на Швейцария в Тбилиси действа секция за ползите на Русия, в която работят руснаци, а в швейцарското посолство в Москва - секция за ползите на Грузия, в която работят грузинци, напомня ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР