Състоянието на пътната настилка на пътя Девин-Кричим-Стамболийски се влошава с

...
Състоянието на пътната настилка на пътя Девин-Кричим-Стамболийски се влошава с
Коментари Харесай

Пътят от Кричим за Девин е опасен за шофиране

Състоянието на пътната настилка на пътя Девин-Кричим-Стамболийски се утежнява с всеки минал ден. Неравностите по него са причина за пътни произшествия, предизвести кметът на община Кричим Атанас Калчев. Той се обърна с предизвестие към жителите и преминаващите по трасето. Ето какво споделя той:
Прочетете още
На вниманието на жителите на гр. Кричим и на всички директно преминаващи през нашия град!

Във връзка с неприятното положение на пътната настилка - надлъжни и напречни пукнатини, вдлъбнатини, частични пропадания, а тук-там и единични дупки на път III-866 Девин - Кричим - Стамболийски, който е част от републиканска пътна мрежа - извънредно държавна благосъстоятелност, в това число и на сектора попадащ в урбанизираната територия на гр. Кричим, ви известявам, че общината НЯМА подписано съглашение с Агенция " Пътна инфраструктура " за взаимно финансиране, реализиране на взаимни и по взаимна договореност действия по построяването, поддържането и ремонта на републиканските пътища преминаващи през урбанизираната територия на гр. Кричим.

При отчитане интензивността на трафика по пътя, положението му ще се утежнява от ден на ден и риска от пораждане на тежки ПТП-та ще става все по-сериозен за водачите на МПС-та, заради което, обръщам внимание да имат поради, че при пораждане на застрахователно събитие в следствие освен от положението на пътната настилка, а и по повод всички други реквизити касаещи пътната сигурност - пътна маркировка, пътни знаци и други детайли регулиращи придвижването, да декларират своите искания по избрания от закона ред към притежателя на пътя - АПИ, която има отговорности по построяването, стопанисването, настоящата поддръжка и всички други ясно написани в Закона за пътищата отговорности и пълномощия.

В качеството ми на кмет на община Кричим и от името на управлението на общината, изрично декларирам, че няма да допуснем, друго и изборно интерпретиране на законодателството, както и неоснователни изказвания от страна на разнообразни чиновници на АПИ, които не кореспондират с нормативната уредба и имат за цел да вменяват отговорности и задължения на община Кричим във връзка с републиканския път в частта му в регулацията на обитаемото място.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР