Състоянието на олимпийския шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров леко

...
Състоянието на олимпийския шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров леко
Коментари Харесай

Състоянието на Роман Костомаров остава нестабилно

Състоянието на олимпийския първенец по фигурно пързаляне Роман Костомаров леко се е нормализирало след внезапното утежняване, настъпило предходната нощ, оповестяват съветските медии.

Според източник на " Известия " Костомаров има известно усъвършенстване. Лекарите допускат, че утежняването на положението му е реакцията на тялото от напрежението.

През нощта на 15 февруари съветският фигурист се е влошил след ампутация на пръсти на ръцете. Операцията е минала сполучливо, само че след нея той е престанал да диша независимо. До сутринта руснакът е бил подложен под анестезия. Лекарите се опасяват за левия му бял дроб, в който се следи огромно количество фиброза.

Вчера съветските медии оповестиха, че докторите са съумели да спрат инфекцията в точния момент, откакто са отстранили единствено няколко пръста на ръцете му. На 7 февруари стана известно, че Костомаров е с ампутиран ляв крайник. Той беше признат в болница на 10 януари поради затруднения след пневмония и от този момент лекарите се борят за живота му.

На зимните олимпийски игри в Торино 2002 46-годишният Костомаров завоюва златен орден дружно с Татяна Навка при танцовите двойки. Двамата са още двукратни международни и трикратни европейски първенци по фигурно пързаляне, както и спечелили във финала на сериите Гран При.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР