Състоянието на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит

...
Състоянието на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит
Коментари Харесай

Патриарх Неофит продължава да е в болница. Светия Синод: Молим се Бог да го вдигне от болничния одър

Състоянието на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит се усъвършенства и е устойчиво, споделиха пред кореспонденти на Българска телеграфна агенция и Българска национална телевизия Пловдивският митрополит Николай и Старозагорският митрополит Киприан, който е представител на Светия синод на Българската православна черква – Българска патриаршия (БПЦ-БП).
Двамата митрополити дадоха отговор на въпроси на двете медии, откакто през днешния ден беше отслужена света Божествена литургия и признателен молебен за имения ден на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит в патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “.
„ Слага Богу! Невъзможното за индивидите е допустимо за Бога. По молитвите на духовенството и на божия народ Негово Светейшество се усъвършенства и все по-добре се усеща. Отправя молитвите си за божие благословение на българския народ, за здраве, за мир, благополучие и душевно избавление. А и ние всички откровено се молим Бог да го вдигне от болничния одър и още веднъж той да застане на кормилото на Светата родна, българска православна черква “, сподели Пловдивският митрополит Николай.
Той акцентира, че персоналният празник, именият ден на първосветителя на Светата ни черква, не е единствено негов персонален празник, а е и на всички православни християни.
Стабилно е положението на Светейшия патриарх Неофит, към момента е в болница, само че се молим за неговото здраве, процъфтяване и да стане от болничния одър, с цел да продължи да управлява кораба на нашата избавителна черква, сподели Старазогорският митрополит Киприан.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР