Състоянието на настанената в Пирогов“ пациентка с коронавирус е критично.

...
Състоянието на настанената в Пирогов“ пациентка с коронавирус е критично.
Коментари Харесай

Болната от коронавирус в Пирогов е в критично състояние

Състоянието на настанената в „ Пирогов “ пациентка с ковид е сериозно. Това заяви на брифинг ръководителя на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

„ Жената е 66-годишна и е в тежко положение. Още сега на идването е интубирана, на командно дишане е. Тя е с доста тежка картина от страна на белия дроб, бих споделил в сериозно положение “, съобщи ген. Мутафчийски.

„ Издирени са първите контактни лица. Те са 8 на брой и са настанени в белодробното поделение за наблюдаване, макар че нямат никаква клинична картина “, добави той.

Нейният брачен партньор също е дал позитивна проба за COVID-19 и е настанен в „ Пирогов “

 „ В неделя е постъпил мъжът, който е на 74 години. Той е с предишно белодробно заболяване във фаза на обостряне. Бил е признат в отделението по белодробни заболявания. Имал е контакт с 49 лежащи. Те се намират в една и съща постройка и са взети съответните ограничения. Неговото положение с наклонност към утежняване, само че не е интубиран и няма информиация да е в сериозно положение ”, разяснява Мутафчийски.

Той сподели още, че се изследват 7 съмнителни проби за ковид, чиито резултати би трябвало да бъдат доказани до обяд.

Заради двата случая на ковид в „ Пирогов ”започват изключителни ограничения.

Най-голямата незабавна болница в страната ограничи достъпа на пациенти. Те бяха пренасочвани към Военномедицинска академия и Александровска болница

Вътрешното поделение на лечебното заведение е изолирано. Районът към болничното заведение беше отцепен.

Ген. Мутафчийски разяснява и обстановката в Габрово, като съобщи, че старата жена с ковид в града има белодробен излив. На нея е направена обикновена операция по изтегляне на този излив, подобрила е индикаторите си, сега е с подобряваща се клинична картина. Медицинската сестра е в чудесно положение без никакви признаци за болест.

В Плевен пациентите са в подобряващо се положение, добави ръководителя на Националния действен щаб.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР