Състоянието на нападнатата и пребита медицинска сестра се подобрява, като

...
Състоянието на нападнатата и пребита медицинска сестра се подобрява, като
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Случаите с интоксикирани агресивни пациенти се увеличават


Състоянието на нападнатата и пребита здравна сестра се усъвършенства, като се разисква дали ѝ следва интервенция. Това съобщи по Българска национална телевизия проф. Асен Балтов, шеф на "Пирогов".

Той означи, че случаите с интоксикирани нападателни пациенти, използвали алкохол или опиати, се усилват, както и че ще се усилят ограниченията за сигурност в лечебното заведение, като се усъвършенства видеонаблюдението и усъвършенства достъпът до клиниките.

Проф. Балтов означи, че пациенти с непредвидимо държание се фиксират за леглото, само че в тази ситуация пациентът се е освободил и е нанесъл удари на потърпевшата сестра. Той продължи, че е мъчно да се планува държанието на сходни пациенти и че въпреки че екипите имат паник бутони, не постоянно имат време да реагират.

Проф. Балтов добави, че през днешния ден ще има заседание на виновните хора за управлението на достъпа до клиниката, с цел да се усъвършенства видеонаблюдението и да се усили сигурността на хората, които работят в нея. Той акцентира, че ще се направи всичко допустимо да се подобрят ограниченията за сигурност в лечебното заведение, като първата стъпка е да се усъвършенства видеонаблюдението.

Според проф. Балтов зачестяват случаите с пациенти, които са използвали алкохол или тежки опиати, в това число и амфетамини. По думите му те могат да стават свръхагресивни, само че с тях се поема нужният риск, тъй като имат потребност от помощ, която не може да им бъде отказана. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР