Състоянието на легендарната тв режисьорка Ласка Минчева, която тази година

...
Състоянието на легендарната тв режисьорка Ласка Минчева, която тази година
Коментари Харесай

Легенда на БНТ е прикована на легло в изключително лошо здравословно състояние

Състоянието на именитата тв режисьорка Ласка Минчева, която тази година навърши 80 години, се утежнява от ден дневно, сигнализира единственият й родственик - племенника й Атанас Михайлов.

Преди 3 години Ласка ослепя след получен тежък инсулт, а след това парализа обхвана цялото й тяло. Прикована към леглото, оттогава тя не е напускала жилището си. За нея непрекъснато се грижи жена, а разноските поема племенника. Единствените приходи на бедстващата Ласка са от пенсията й, която е много мизерна и след " великодушните " Ковид-бонуси. Преди години Ласка получи и лична пенсия за заслуги в размер на 700 лв., която отива за заплата на гледачката й.

Съратничката на Хачо Бояджиев, снимала десетки именити тв излъчвания, в това число новогодишни стратегии за Българска национална телевизия, е престанала да се храни преди няколко дни. Притеснен, племенника й възнамерява да я вкара в болница. " Притеснявам се, че просто ще почине. Тя не се храни, отхвърля да прима храна. Състоянието й е много тежко ", споделя Атанас Михайлов, който преди време се изявяваше и като тв водещ и артист.

Голяма част от приходите на Ласка отивали в ръцете на ЧСИ, откакто ѝ бил натрапен запор поради заем на нейната починала щерка Вихра. Докато била жива, щерката на Минчева изтеглила заем, само че не могла да го погаси, тъй като издъхна ненадейно през 2018 година Задълженията обаче не били опростени и продължали да важат. Сега бедстващата й майка е принудена да покрива заема с наградната си пенсия, част от която е под запор. Останали са да връща още към 17 000 лв..

Племенникът на Ласка – Атанас, споделя, че сумата, която кака му Вихра изтеглила преди време, била 4000 лв.. Заради таксите и лихвите, които се начислили през последните 5 години, набъбнала до цели 18 бона. Това са извънредно доста пари, изключително за пенсионер, освен това в ситуацията на тв легендата, която е парализирана и на легло от години, написа " Ретро ".

В последните и най-трудни от живота ѝ години сътрудниците ѝ изцяло са я не запомнили. С някои се чувала по телефона, само че и те мизерствали и не можели да ѝ оказват помощ финансово. " Голяма част от нейните сътрудници и другари починаха в последните 2-3 години, което мощно я разстрои. В един миг споделяше, че ще се самоубие, само че популярност на Бог, се взе в ръце. Сега, уви, отново е паднала духом, към този момент не желае да се храни ", споделя Атанас Михайлов.

Ласка Минчева стартира да губи зрението си поради любовта към работата си преди повече от 10 години. Лекарите са безапелационни, че очите ѝ отхвърлят поради дългогодишната работа на прахуляк, пушеци и особена светлина в студиата в малкия екран, където тя изкарва съвсем целия си живот. Режисьорката на " Златният Орфей “ и " Мелодия на годината “ рухна изцяло, откакто щерка ѝ Вихра умря от скоропостижен рак. Научавайки трагичната новина, тя получава тежък инсулт и се сковава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР