Състоянието на инфраструктурата в Плевен и нейното подобряване е сред

...
Състоянието на инфраструктурата в Плевен и нейното подобряване е сред
Коментари Харесай

„ЛЕВИЦАТА!“ в Плевен с амбицията да бъде балансьор в местния парламент и генератор и проводник на лява политика

Състоянието на инфраструктурата в Плевен и нейното възстановяване е измежду водещите акценти в работата на представителите на „ ЛЕВИЦАТА! “ в новия Общински съвет в Плевен. Формацията е с упоритостта да бъде балансьор в локалния парламент и генератор и проводник на лява политика. Това съобщи пред медиите в Плевен общинският консултант от „ ЛЕВИЦАТА! “ Бойко Тодоров. Заедно с него, обединението в локалния парламент е показана и от Ивайло Петров и Ленко Тодоров.

Румен Петков означи, че „ ЛЕВИЦАТА! “ е единствената групировка в плевенския Общински съвет, която е декларирала авансово ясно целите си в идващите четири години и за осъществяването им ще упорства пред сътрудниците си в локалния парламент.

Петков разяснява и тематики от народен мащаб с отражение в локалното самоуправление, каквато е държавният бюджет за идната година. Той дефинира плана като „ злополука и доста ослепителен изблик на интелектуална и управническа мизерия “ и уточни, че създателите му нямат никакво желание да вземат участие в осъществяване на приходната част. Сред образците за това са детайли от текста като „ бюджет, уравновесен, с други, неданъчни, доходи – 4,8 милиарда лева “ – образец, който ще вкара Асен Василев в историята с негативен знак.

Румен Петков е безапелационен, че приемането на по този начин оферти държавен бюджет ще изправи общините в пред доста по-тежка обстановка от ситуацията в последните 3 години. Като образец той уточни, че нарастването на минималната работна заплата не е отразено в общинските бюджети. Още през януари общините ще бъдат сложени в неспособност да правят обикновените си заплащания и това ще провокира съществени земетресения, предвижда Петков. Той уточни също, че с измененията в изборния закон, този път имаме нови определени към 1500 кмета, чиито заплати също не са заложени в новия бюджет.

На този декор, където не са планувани обещаните спомагателни средства за общинските бюджети, а по Оперативна програма „ Регионално развиване “ и Програмата за развиване на селските региони липсва всякакво придвижване, се гласоподават 2,5 милиарда, за машини за армията, които вероятно ще дойдат през 2028 година, от Съединени американски щати - страна с понижен кредитен рейтинг и пагубно финансово положение. Така сме платили едни самолети, които ги няма, в този момент нямаме и бронетехника, съобщи Петков, като добави, че такава обстановка в състава на БА с над 25% недокомплект в никакъв случай в историята на България не е имало.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР